NEWS IN YOUR INBOX!

Subscribe or update your preferences

SUBMIT
 Please wait...
Confirmation email sent!
Please give today, any amount helps »
home > Music Bridge
Music Bridge

Music Bridge is een meerjarig samenwerkingsproject om duurzame community music programma’s binnen verdeelde gemeenschappen in Noord-Ierland op te zetten.

Overzicht
Achtergrond

Music Bridge maakt gebruik van de expertise van Musicians without Borders en werkt samen met Culturlann Uí Chanáin, een voorloper op het gebied van multi-etnische aanpak in de verkenning van kunst en cultuur in Derry-Londonderry.

Dit samenwerkingsproject zal community music professionals, lokale musici en maatschappelijke organisaties trainen om muziek te gebruiken als een weg naar verzoening en om een brug te slaan tussen de politieke en sociale scheidslijnen die in Noord-Ierland historisch gegroeid zijn.

Music Bridge

Het doel van Music Bridge is om duurzame community music programma’s te ontwikkelen, die bijdragen aan verzoening, community building en genezing voor mensen in Derry-Londonderry.

Musicians without Borders geeft een opleiding tot muziekworkshopleider aan buurtwerkers en musici die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van zinvolle projecten in hun gemeenschap. Deze projecten zijn vooral bedoeld voor kinderen en jongeren uit kwetsbare milieus.

De opgeleide workshopleiders kunnen community music activiteitenopzetten voor kinderen, met als resultaat dat deze een sterker gevoel van identiteit ervaren, zich onderdeel van een gemeenschap kunnen voelen en hun creatieve potentieel leren ontwikkelen. De stagiairs verwerven verscheidene muzikale vaardigheden en krijgen inzicht in groepsleiderschap, leren de principes van geweldloosheid en verkrijgen de basiskennis over traumabewustzijn. Uiteindelijk is het project gericht op het ontwerpen van succesvolle werkmodellen voor community music programma’s die geleidelijk geïmplementeerd kunnen worden in heel Noord-Ierland.

 

Blog / Nieuws
April 12, 2021
A generous US $ 100,000 donation will bring music to hundreds of children in post-conflict regions around the world.
February 5, 2021
On January 21, an online signing ceremony launched our new collaboration...
January 26, 2021
A message from Laura about the success of our Support Culture campaign. "Life has changed, as it does. Things are not in our control, as they never are. But the cracks are still there, and so the light is getting in."
December 9, 2020
Mitrovica Rock School worked: students of the school found a place where...