NEWS IN YOUR INBOX!

Subscribe or update your preferences

SUBMIT
 Please wait...
Confirmation email sent!
Please give today, any amount helps »
home > Musicians without Borders > Over ons
Over ons
Musicians without Borders

"Als er iets in deze wereld moet veranderen, dan kan dat alleen met muziek"•• Jimi Hendrix

Musicians without Borders organiseert projecten en ontwikkelt methodes voor verzoening en traumaverwerking door muziek. Wij werken nauw samen met lokale muzikanten en organisaties om duurzame projecten op te bouwen die aansluiten op de lokale behoeften. Uit succesvolle projecten ontwikkelen wij modellen, methodieken en trainingen die we aanpassen voor andere regio’s. Onze professionele trainers zijn gespecialiseerd in het geven van community music-projecten op plekken waar mensen worstelen met trauma’s, angsten en isolement als gevolg van oorlog en conflict.

Musicians without Borders’ lange termijn betrokkenheid geeft onze deelnemers de tijd om vaardigheden en talenten te ontwikkelen, verdriet en verlies te verwerken en bruggen van verzoening te bouwen in samenlevingen die verdeeld zijn geraakt door recent of lopend conflict.

Musicians without Borders bouwt aan een wereldwijd netwerk van musici en muziekliefhebbers die ons werk steunen met hun tijd, energie, expertise en financiële steun.

Waarom muziek?

"Misschien ben je arm, woon je in een krot, heb je je baan verloren, maar dat lied geeft je hoop."•• Nelson Mandela

Waar oorlog heeft gewoed, hebben mensen alles nodig om terug te keren in het leven: voedsel, water, onderdak, kleding, medicijnen. Maar meer dan wat dan ook, hebben mensen hoop nodig. Om te kunnen verzoenen, hebben mensen empathie nodig. Om te genezen, hebben mensen verbondenheid en saamhorigheid nodig.

  • Muziek creëert empathie, bouwt saamhorigheid op en geeft hoop.
  • Muziek overstijgt etnische scheidslijnen en biedt een neutrale ruimte waarin mensen elkaar ontmoeten door gedeelde talenten en passies.
  • Community music is een directe en toegankelijke methode om mensen met elkaar te verbinden en gemeenschappen te betrekken en mobiliseren.
  • Van drumcirkels tot koorzang en van ‘body percussion’ tot rockbands: muziek kan worden beoefend door iedereen op zijn of haar eigen niveau, zowel in kleine groepen als met honderden of zelfs duizenden mensen.
Projecten & Programma’s

Mitrovica Rock School – In het naoorlogse Kosovo, overbruggen jonge aspirant rocksterren de kloof in deze stad in de Mitrovica Rock School, waar alles om muziek draait.

Palestine Community Music – Wij leiden jongeren en jonge professionals op om muziek te brengen naar kinderen in vluchtelingenkampen, dorpen, scholen, ziekenhuizen en weeshuizen op de westelijke Jordaanoever.

Rwanda Youth Music We hebben muziektherapie geïntroduceerd en we trainen jeugdleiders om community music-activiteiten te organiseren voor jongeren en kinderen die getroffen zijn door HIV / AIDS.

Music Bridge – In het verdeelde Derry-Londonderry brengen we mensen samen door community music trainingen en programma’s.