JOIN OUR NEWSLETTER!

Subscribe or update your preferences

SUBMIT
 Please wait...
Confirmation email sent!
Please give today, any amount helps »
our work > news > Ik werd een muzikaal leider voor mijn community in Rwanda
Ik werd een muzikaal leider voor mijn community in Rwanda
June 11, 2020  

Rwanda Youth Music werd in 2012 opgericht door Musicians Without Borders, na een uitnodiging van lokale partner WE-ACTx for Hope, om ondersteuning te bieden aan kinderen en jongeren die met hiv leven. Deze blog is geschreven door een jonge vrouw die al vanaf de eerste dag deel uitmaakt van het project.

Ik wil met jullie de reis delen die ik heb afgelegd, van voordat ik muziek ging maken tot daarna.

Voordat ik bij Musicians Without Borders kwam was ik degene die zich altijd depressief en eenzaam voelde. Ik wilde niet onder de mensen zijn. Mijn gedachten waren zwaar, ik dacht niet aan positieve dingen. Het leven was bitter. Iedereen had een oordeel over mij klaar. Het voelde alsof niemand van me hield. Ik voelde me verlaten, lelijk en onaantrekkelijk.

Op een dag werd ik gebeld dat Musicians Without Borders aan het trainen was. Ik leerde mensen kennen. Ik was zenuwachtig om nieuwe mensen te ontmoeten, maar de eerste dag van de training was geweldig. De trainers waren zo lief en ontvingen me met open armen. Ze glimlachten naar me en bleven me maar vertellen dat ik belangrijk was. Zo durfde ik wat meer toenadering te zoeken.

Ik trainde om een muzikaal leider te worden voor mijn community, en daarna begon ik kinderen te helpen die zich net zo voelden als ik. Ik hou ervan om anderen te helpen, omdat ik weet hoe het voelt om depressief te zijn, hoe het voelt als niemand van je houdt.

Musicians Without Borders bleef me trainen, en daardoor leerde ik ook piano spelen (wat ik nog steeds aan het leren ben) en ik kreeg andere muzikale training. Samen met andere muzikaal leiders trainen we nu andere mensen in andere delen van Afrika. We delen onze ervaringen en het is krachtiger als je deelt wat je doormaakt.

Tijdens het geven van deze trainingen maken we veel vrienden, en soms delen we onze eigen herinneringen voordat we gaan trainen of een workshop geven. Ik vind dit heel nuttig, omdat het me doet denken aan wie ik was vóór de muziek. Dat je soms gewoon met iemand wilt zijn die je niet veroordeelt, maar juist luistert – gewoon luistert – en muziek maakt dat mogelijk.

Los hiervan, krijg ik wat geld voor de workshops en trainingen die ik geef. Dat gebruik ik om spullen te kopen die ik zelf nodig heb, en het gevoel dat ik krijg als ik dat geld gebruik maakt me dolgelukkig. Ik zie dit geld als gezegend: de persoon die de workshop kreeg is blij, ik ben blij, en de mensen die het geld gaven zijn ook blij, omdat het werd gebruikt om levens te verbeteren.

Namen en bijzonderheden zijn weggelaten om de privacy van de betrokkenen te beschermen.

 
Thank you for your donation!
AMOUNT
EUR €
  • USD $
  • EUR
  • GBP £
  • $5
  • $10
  • $20
  • $50
  • $75
  • $150
or enter another amount:
$
DURATION
One-Time
Monthly
YOUR DETAILS
Or fill in your details:
Please enter your name.
Please enter a valid email address.
IN HONOR OF (E-CARD)


Musicians Without Borders
WAR DIVIDES, MUSIC CONNECTS
www.musicianswithoutborders.org
DONATE
• The information you provide is subject to our Privacy Policy. A donation is required to send an E-Card.
•• Musicians Without Borders is a registered Not-For-Profit Organization. Your contributions may be Tax deductible.