SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van onze programma’s, verhalen en muziek.
VERZEND
 Even wachten...
Dank je!
We hebben jouw hulp nodig om ons werk in 2018 voort te zetten. Geef vandaag, elk bedrag helpt »
DONEER
December 10, 2015
Community Music voor Burundese vluchtelingen

Vorige week hebben we de tweede training in ‘Community Music Leadership’ gegeven aan 30 jonge Burundese vluchtelingen die wonen in het Mahama vluchtelingenkamp in Rwanda. Op de vierde trainingsdag hebben de 30 trainees zelf workshops gegeven aan de kinderen in het kamp om hun nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen. Het geluk dat we zagen was ongelofelijk.

Kinderen zingen het lied dat ze met hun groep zelf hebben gemaakt

Kinderen zingen hun zelfgeschreven lied

Het spelen van het ‘muzikale spiegel’ spel

Het spelen van het ‘muzikale spiegel’ spel

Bekijk hier nog meer foto’s.

Elke dag werken deze jonge trainers met honderden kinderen in het kamp en ze gebruiken hierbij muziek om hen steun te bieden. Ze werken op ‘kind vriendelijke plekken’ die in het kamp zijn opgezet als onderdeel van het kinderbescherming programma van onze partner organisatie PLAN International Rwanda. Deze plekken vormen een veilige haven voor kwetsbare kinderen. Muziek biedt hen creativiteit, verbondenheid en vreugde in een omgeving van isolatie en ontbering.

Chris

•• Topics General