SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Door u hieronder in te schrijven, gaat u akkoord met ons Privacybeleid en onze Algemene Voorwaarden.

VERZEND
 Even wachten...
Dank je!
Muziek kan veiligheid bieden aan de meest kwetsbaren, saamhorigheid aan vluchtelingen en een stem aan hen die anders niet worden gehoord. Wij hebben uw hulp nodig om ons werk voort te kunnen zetten! Geef vandaag, elk bedrag helpt »
DONEER
June 2, 2015
Benefietconcert in Carré

Ruim duizend mensen kwamen zaterdag 16 mei bij elkaar in Koninklijk Theater Carre in Amsterdam om hun waardering te uiten voor de kracht van muziek om mensen door tijd en ruimte heen te inspireren en te verbinden. Eva-Maria Westbroek, wereldbekend operaster en ambassadeur voor Musicians without Borders, schitterde in een geïnspireerde voordracht van Verdi’s Messa da Requiem, op haar initiatief uitgevoerd als benefiet voor onze organisatie.

IMG_5468

Deze bijzondere uitvoering van Verdi’s beroemde Requiem was een ode aan de kracht van muziek om hoop en waardigheid te herstellen bij mensen die slachtoffer zijn van oorlog en onderdrukking. Eva-Maria Westbroek en dirigent Boudewijn Jansen grepen hiermee terug op de geschiedenis van dit inspirerende stuk, dat als een levenslijn gold voor gevangenen die dit opvoerden in concentratiekamp Theresiënstadt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eva-Maria verbond dit gegeven aan het heden door het concert op te dragen aan het werk van Musicians without Borders.

IMG_5465

Wij willen graag het Toonkunstkoor Amsterdam, het Noord Nederlands Orkest, dirigent Boudewijn Jansen en solisten Eva-Maria Westbroek, Tania Kross, Frank van Aken en Jaco Huijpen bedanken voor het opdragen van dit concert aan het werk van Musicians without Borders.

•• Topics General