SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Door u hieronder in te schrijven, gaat u akkoord met ons Privacybeleid en onze Algemene Voorwaarden.

VERZEND
 Even wachten...
Dank je!
Muziek kan veiligheid bieden aan de meest kwetsbaren, saamhorigheid aan vluchtelingen en een stem aan hen die anders niet worden gehoord. Wij hebben uw hulp nodig om ons werk voort te kunnen zetten! Geef vandaag, elk bedrag helpt »
DONEER
Event
Peace of Music
Maandag, 4 mei, 2015

Tijd: 21.15 uur

Grote St. Laurens Kerk, Alkmaar

Kaarten: EUR 10


Musicians without Borders presenteert het 4 mei Herdenkingsconcert ‘Peace of Music’

Op 4 mei 2015 presenteert Musicians without Borders een bijzonder Herdenkingskerk in de Grote St. Laurenskerk te Alkmaar. ‘Peace of Music’ brengt topmusici van verschillende nationale, etnische en religieuze achtergronden samen op een podium. Onder de artiesten zijn Musicians without Borders’ ambassadeur Shura Lipovsky, de bekende vertolkster van het Jiddische lied; Mehmet Polat, virtuoos op de ud (oosterse luit), de violisten Bert Vos en Oene van Geel, en de jonge Oekraïnse zangeres, Maryana Golovchenko.  De musici hebben hun sporen in de klassieke, jazz en wereldmuziek verdiend. In het concert mengen zij elementen uit verschillende muziekgenres en culturen in prachtige muzikale ontmoetingen over grenzen.

Musicians without Borders

Musicians without Borders gebruikt de kracht van muziek in spanningsgebieden voor verzoening, traumaverwerking en een geweldloos, tolerante samenleving. Ooit in Alkmaar begonnen, werkt Musicians without Borders nu in Oost- en Westeuropa, het Midden-Oosten en Afrika. MwB brengt de troost en vreugde van muziek, daar waar het het meest nodig is.

Oorlog: toen en nu

Zeventig jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog. Door de hele wereld rouwden mensen om de overledenen, en hoopten ze op een nieuwe tijd van vrede, samenwerking en solidariteit.

Anno 2015, staat het Midden-Oosten in brand, sterven er miljoenen in Congo en Soedan, terwijl een proxy-oorlog in Oekraïne dreigt uit te lopen op een derde wereldoorlog en de grote machten van wereld openlijk over een ‘eindeloze oorlog tegen terrorisme’ spreken. Meer dan vijftig miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht.

In het huidige klimaat van angst en polarisatie—ook in Nederland— maken de musici een ander geluid tegen de verdeling, voor de saamhorigheid, voor een wereld zonder oorlog.

‘Peace of Music’ is mede mogelijk gemaakt door het Alkmaars 4-mei Comité en de Gemeente Alkmaar.

Tijd: 21.15 uur

Grote St. Laurens Kerk, Alkmaar

Kaarten: EUR 10

Bestel kaarten

•• Topics Events