SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Door u hieronder in te schrijven, gaat u akkoord met ons Privacybeleid en onze Algemene Voorwaarden.

VERZEND
 Even wachten...
Dank je!
Muziek kan veiligheid bieden aan de meest kwetsbaren, saamhorigheid aan vluchtelingen en een stem aan hen die anders niet worden gehoord. Wij hebben uw hulp nodig om ons werk voort te kunnen zetten! Geef vandaag, elk bedrag helpt »
DONEER
Event
Benefietavond voor oorlogsvluchtelingen in Syrië en Noord-Irak
Vrijdag, 6 maart, 2015

Dominicuskerk, Spuistraat 12 (ingang Korte Korsjespoortsteeg)

19.30 uur (deuren open 18.45 uur)

Toegang: € 15,- € 25-, € 50,- of meer


Vrijdagavond 6 maart vindt er een benefietavond  plaats in de Dominicuskerk te Amsterdam. In een afwisselend programma treden  Joodse, Islamitische en Christelijke topmusici op onder het motto: Together for a culture of peace.  Deze avond maakt een ‘statement’ tegen het huidige klimaat van angst voor ‘de ander’.

Muziek en Woorden
De organisatoren – de Dominicuskerk, Nieuwwij.nl en Ekklesia Amsterdam – en de musici van Musicians without Borders en Music and Beyond nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn en solidariteit met de vluchtelingen te tonen.

Klinkende namen
Onder de meewerkende musici zijn klinkende namen, zoals zangeres Shura Lipovsky, altviolist Oene van Geel, ud-speler Monir Goran en pianiste Marion van Tilzer. De sprekers zijn Eduard Nazarski (directeur Amnesty Nederland), Simone Filippini (directeur Cordaid) en Rehab Kallof (Syrische vluchtelinge). De presentatie is in handen van Manuela Kalsky (directeur DSTS/Nieuw wij)

Culture of peace
In een tijd van groeiende polarisatie staan musici, sprekers en organisatoren samen voor de slachtoffers van oorlog en voor een cultuur van saamhorigheid. Samen zamelen ze geld in voor vluchtelingen, en samen staan ze op tegen de politiek van angst, en voor een diverse samenleving waarin iedereen zich veilig mag voelen – ook in Nederland.

Het aantal vluchtelingen wereldwijd is nauwelijks te bevatten – 50 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en vervolging. Alleen al in Syrië en Noord-Irak zijn ruim 12 miljoen mensen afhankelijk van buitenlandse hulp om te overleven. Deze avond geeft iedereen de kans om hier iets aan te doen. De opbrengst gaat naar de noodhulp van Cordaid aan vluchtelingen in Syrië en Noord-Irak.

•• Topics Events