DONT LEAVE US YET!

Subscribe or update your preferences

SUBMIT
 Please wait...
Confirmation email sent!
Please give today, any amount helps »
our work > news > Recht uit het hart
Recht uit het hart
September 27, 2013  

Amie komt uit de Democratisch Republiek Congo (DRC). Ze werd gearresteerd omdat ze had deelgenomen aan politieke demonstraties tegen president Joseph Kabila. Amie was zwanger op het moment dat ze in de gevangenis belandde waar ze gemarteld werd en door de gevangenbewaarder verkracht. Later werd ze onder een deken in een vrachtwagen gedwongen en aan haar oom overhandigd. Hij wist dat haar leven in gevaar was en hielp haar vluchten naar het Verenigd Koninkrijk.

Amie was één van de muzikanten die afgelopen zaterdag optraden in Manchester (VK), met de groep Stone Flowers. Het optreden was deel van een uniek programma, door Musicians without Borders opgezet voor overlevenden van oorlog en marteling die hun land zijn ontvlucht en nu in het Verenigd Koninkrijk verblijven.

aime

Alstublieft, doneer vandaag nog en help ons meer te doen voor mensen zoals Amie.

Het evenement zelf is slechts een klein deel van het werk; het resultaat van een lange weg. Een jaar lang hebben we zij aan zij gewerkt met mensen die hun verhalen hebben gedeeld en samen muziek hebben geschreven, terwijl ze zware depressies en angsten moesten verwerken om hun leven op orde te krijgen na enorm traumatische ervaringen.

Zaterdag hebben alle leden van Stone Flowers iets gedeeld wat recht uit het hart kwam en het publiek ontving iets inspirerends en unieks; nieuwe muziek uit verschillende culturen, nieuwe verhalen vanuit andere perspectieven.

Uw steun geeft mensen zoals Amie een gevoel van steun en hoop. Of we nu een moeder bijstaan die gedwongen is haar kinderen achter te laten en van haar thuis verdreven is, of naar plekken gaan waar conflict aan de orde van de dag is, we vinden altijd een manier om mensen te helpen kracht en vreugde te putten uit muziek.

Dit werk is onmogelijk zonder uw trouwe steun. Alstublieft, doneer vandaag nog.