SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Door u hieronder in te schrijven, gaat u akkoord met ons Privacybeleid en onze Algemene Voorwaarden.

VERZEND
 Even wachten...
Dank je!
Muziek kan veiligheid bieden aan de meest kwetsbaren, saamhorigheid aan vluchtelingen en een stem aan hen die anders niet worden gehoord. Wij hebben uw hulp nodig om ons werk voort te kunnen zetten! Geef vandaag, elk bedrag helpt »
DONEER
July 29, 2013
Overbruggen van verschillen in Derry~Londonderry

Derry~Londonderry: zoals de dubbele naam al doet vermoeden is het een stad die wordt gekenmerkt door politieke en religieuze verschillen, veroorzaakt door een verleden van conflict. De rivier de Foyle stroomt tussen de protestantse en de katholieke gemeenschap. Het wantrouwen tussen deze twee groepen wordt nog vergroot door zware economische omstandigheden: in deze verdeelde stad bevinden zich enkele van de armste wijken van Europa.

Ondanks alle spanningen is er ook een bruisende gemeenschap te vinden die onvermoeibaar doorwerkt aan verzoening en genezing. In mei heeft Musicians without Borders met een team van twaalf trainers en artiesten deze eeuwenoude ommuurde stad bezocht. We hebben meegedaan aan voorstellingen en hebben workshops gegeven om mensen van alle leeftijden en uit alle delen van de stad samen te brengen voor muziek en verzoening.

derry-londonderry

Het programma “Singing the Bridge” werd georganiseerd door Cultúrlann, een taal- kunst- en cultuurcentrum in Derry. Namens alle zangers, drummers en muziekleraren die met Musicians without Borders werken wil ik Cultúrlann hartelijk bedanken voor de uitnodiging. Zoals met al onze succesvolle allianties, was onze expertise een aanvulling op de ervaringen en visie van een reeds geïnspireerde en toegewijde groep die zal voortbouwen op de resultaten die we samen hebben geboekt. We kijken uit naar een duurzame samenwerking tijdens onze zoektocht naar wederzijds begrip door middel van muziek, in heel Noord-Ierland.

In Noord-Ierland – evenals in andere gemeenschappen waar Musicians without Borders de zoektocht naar vrede en verzoening steunt – leren we elke keer weer dat wanneer de muziek start, de eerste stap naar het vinden van wederzijds begrip helemaal geen stap is, maar een geluid.

•• Topics General